martes, 9 de octubre de 2012

REFLEXIÓ SOBRE L'ALFABETITZACIÓ INFORMACIONAL

Després de llegir la lectura recomanada entre tots els participants del grup, hem arribat a la següent conclusió:

Dir que els conceptes i les idees més substancials que hem extret són, en primer lloc, que des de l'aparició de la imprempta, qualsevol tipus d'innovació relacionada amb les TIC ha estat, normalment, acceptada i que aquest recurs (Internet) de cada vegada ha estat més involucrat i imprescindible en totes les persones.

En segon lloc, respecte a l'educació, l' Internet s'ha convertit en una eïna indispensable i molt usada en la majoria de les escoles (pissarres digitals). A més, aquesta forma de recerca d'informació ha facilitat molt l'interacció  dels alumnes que cada vegada més, construeixen ells mateixos el seu propi treball autònom d'estudi. 





Com a valoració final del grup, dir que aquests avanços tecnològics han facilitat molt la vida i, especialment, l'educació que, a l'hora de fer recerques d'informació, ho podem fer de forma més àgil envers de si ho haguéssim de fer mitjançant la recerca d'informació a les biblioteques com a recurs tradicional. 





7 comentarios:

  1. És cert que molts centres educatius disposen d'elements informàtics, tot i que hi ha col·legis que no disposen d'aquests aparells i, a més a més, hi ha professors que no saben fer un bon ús d'ells.

    A mode de conclusió volem destacar que abans d'utilitzar aquests estris, és necessari aprendre a manejar adequadement aquestes noves eines tecnològiques.

    ResponderEliminar
  2. Compartim la vostra opinió sobre la importància d'internet i la seva evolució. És evident que internet forma part de manera indispensable del nostre dia a dia, però també és important recalcar el canvi que ha suposat, com per exemple a nivell educatiu.

    ResponderEliminar
  3. Estam d'acord amb el que heu dit, però volem afegir que també és necessari que el personal docent actual aprengui a utilitzar aquestes noves tecnologies per poder-les ensenyar correctament als seus alumnes.

    ResponderEliminar
  4. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  5. Estem d'acord amb la vostra reflexió. És cert, que avui en dia l'internet es un èstri molt important dins la nostra societat, però també s'hauria de tenir més en compte com ensenyar a usar-ho.

    ResponderEliminar
  6. Respecte a JALM, dir que ja des de petits coneixem les noves tecnologies i que, a més, a l'escola ens ensenyen a fer-ne bon ús.

    Per altra banda, respecte a TIC SIS, dir que sí hem mencionat el canvi que han produit en l'educació a les TIC:
    "En segon lloc, respecte a l'educació, l' Internet s'ha convertit en una eïna indispensable i molt usada en la majoria de les escoles (pissarres digitals). A més, aquesta forma de recerca d'informació ha facilitat molt l'interacció dels alumnes que cada vegada més, construeixen ells mateixos el seu propi treball autònom d'estudi."

    I, finalment, respecte a MMMFPEYTICEDP1213 dir que esteim d'acord però que això ja ha de venir après dels estudis cursats pel professorat que, com es diu a l'article, s'ha aplicat a l'educació i formació d'aquests.

    ResponderEliminar
  7. Estem d'acord amb la idea de que la societat s'ha adaptat als canvis tecnològics i que l'escola, com no potser d'una altra manera, també ha seguit al mateix procés i ha introduit les eines informàtiques en el procés d'aprenentatge. No obstant, pensam que encara hauríem de plantejar-nos si realment ensenyem als alumnes a utilitzar aquestes eines de manera eficaç.

    ResponderEliminar